«ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ» των Χριστίνα Κυπραίου και Μιχάλη Πητίδη

Παλιό Κολυμβητήριο Καβάλας
Δευτέρα 4 – Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, ώρα 21.00

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, παρουσιάζει τη Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στο Παλιό Κολυμβητήριο Καβάλας την νέα παράσταση που γράφτηκε αποκλειστικά για το 66ο Φεστιβάλ Φιλίππων «Μέχρι το καλοκαίρι» των Χριστίνα Κυπραίου και Μιχάλη Πητίδη. Μια ιδιαίτερη performance αφιερωμένη σε όλους αυτούς που περνάνε το καλοκαίρι τους δουλεύοντας «σαιζόν».

Καλοκαίρι: Ζέστη, θάλασσα, διακοπές, παιδικές αναμνήσεις, ανεμελιά, τεμπελιά. Το καλοκαίρι ως προϊόν. Το προϊόν της «μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας». Τα παιδιά που περνούσαν τις μέρες τους σκάβοντας τρύπες στις παραλίες τώρα κρατάνε δίσκο, γεμίζουν ψυγεία, στρώνουν κρεβάτια για τους εποχικούς επισκέπτες.

Με το που ζεστάνει ο καιρός γίνεται μια γιγαντιαία αλλαγή. Σαν φυσικό φαινόμενο. Παραθαλάσσια μέρη 10πλασιάζουν, ίσως και 20πλασιάζουν, τον πληθυσμό τους. Δρόμοι φωτίζονται, κτίρια κατοικούνται, πισίνες πλημμυρίζουν, δημόσιοι χώροι καταλαμβάνονται από έπιπλα και ανθρώπους. Χωριά, παραλίες, πόλεις μεταμορφώνονται για να υποδεχτούν τους εφήμερους επισκέπτες. Μία μεταμόρφωση που απαιτεί, μεθοδικότητα, οργάνωση, χρήμα και πολύ μόχθο. Η εργασία της καλοκαιρινής σεζόν. Για κάποιους η πρώτη εργασία, για άλλους μια λύση ανάγκης, για πολλούς η κανονική τους δουλειά. Τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται κενά στις θέσης εργασίας σεζόν. Φέτος μόνο πάνω από 60.000 θέσεις εργασίας έμειναν κενές. Οι νέοι λένε: Γυρίζουν την πλάτη τους σε αυτές. Τι μπορεί να ελπίζει ένας νέος από την εργασία του; Τι είναι αυτό που κάνει μία δουλειά να είναι καλή; Ο μισθός; Το ωράριο; Η ασφάλιση; Η σταθερότητα; Ή μήπως έχει να κάνει με κάτι άυλο; Μία δουλειά που νιώθεις ότι σε εκφράζει, ότι είναι σημαντική. Μία δουλειά που σου παρέχει το περιθώριο να εξελίσσεσαι; Ποιες είναι αυτές οι δουλειές στις οποίες αφιερώνουμε τα καλοκαίρια μας και μια ολόκληρη χώρα βασίζει το οικονομικό της μέλλον πάνω σ’ αυτές; Και ποιοι είναι αυτοί που δουλεύουν σ αυτές τις δουλειές; Τι αισθάνονται; Τι ελπίζουν;

Κείμενο / Δραματουργία: Χριστίνα Κυπραίου, Μιχάλης Πητίδης
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Πητίδης
Σκηνογράφος: Σταύρος Καπετάνιος
Κίνηση: Ναταλία Καλογεροπούλου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Βασίλης Αποστολάτος
Κοστούμια: Ζωή Σιγαλού
Μουσική/Ηχητική επιμέλεια: Γιάννης Κανάκης
Κατασκευή σκηνικών: Γιώργος Μαστοράκης, Γιάννης Σταυρίδης

Παίζουν: Ναταλία Καλογεροπούλου, Μελίνα Κοτσέλου, Χριστίνα Κυπραίου, Γιώργος Μπουφίδης, Μιχάλης Πητίδης, Ζωή Σιγαλού, Δέσποινα Σταυρίδη

«Μέχρι το καλοκαίρι» των Χριστίνα Κυπραίου και Μιχάλη Πητίδη
Παλιό Κολυμβητήριο Καβάλας
Δευτέρα 4 – Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, ώρα 21.00

Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 10€, Μειωμένο: 8€

*Λόγω πολύ περιορισμένου αριθμού θέσεων, παρακαλούνται οι δικαιούχοι προσκλήσεων που θέλουν να παρακολουθήσουν την παράσταση να επικοινωνήσουν με το ταμείο του Φεστιβάλ Φιλίππων για κράτηση θέσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Απαγορεύεται η είσοδος στο χώρο μετά την έναρξη της παράστασης.

Προπώληση στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά 10:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00 ενώ τις ημέρες τωνπαραστάσεων θα γίνεται προπώληση στο ταμείο του χώρου εκδήλωσης από τις 19:00 το απόγευμα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 (10.00-14:00)

Μετάβαση στο περιεχόμενο