Γνωρίστε μας

Ταυτοτητα

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας, πρωτολειτούργησε τον Απρίλιο του 1993. Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Δήμο Καβάλας. Το ΔΗ.ΘΕ.ΘΕ. Καβάλας αποτελεί τον βασικό μοχλό θεατρικής δραστηριότητας στην πόλη της Καβάλας και του νομού.

Ανεβάζει κάθε χρόνο τουλάχιστον τρεις δικές του θεατρικές παραγωγές και φιλοξενεί μία σειρά από θεατρικές παραγωγές με ιδιαίτερο στίγμα.

Πραγματοποιεί και συμμετέχει σε μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, ενώ με την υποδομή και το βεστιάριό του συμπαραστέκεται σε παραγωγές τόσο των ερασιτεχνικών ομάδων της πόλης, όσο και σε μεγάλο αριθμό μαθητικών θεατρικών ομάδων σε όλη την περιφέρεια.

Τέλος το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας με ξεχωριστή χρηματοδότηση από το Δήμο Καβάλας σε συνεργασία με τη «Δημωφέλεια» οργανώνει τους μήνες του καλοκαιριού ένα από τα κορυφαία Φεστιβάλ αρχαίου δράματος, το Φεστιβάλ Φιλίππων που λαμβάνει χώρα στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων και αποτελεί το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της ευρύτερης περιοχής.
Αναλυτικά από τις παραγωγές που ανεβάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας η μια απευθύνεται στο παιδί. Παραγωγές με υψηλές καλλιτεχνικές προδιαγραφές που έχουν αλλάξει το τοπίο σ’ αυτό που ονομάζουμε παιδικό θέατρο και δεν είναι τυχαίο που κάθε χρόνο ένας μεγάλος αριθμός μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων παρακολουθούν.

Ακολουθεί πάντα, σαν δεύτερη παραγωγή, θεατρικό έργο από τα κείμενα του κλασικού ρεπερτορίου μεγάλων θεατρικών δραματουργών όπως Σαίξπηρ, Τσέχωφ, Ίψεν, Μπρεχτ κ.λ.π.
Ενώ στην τρίτη παραγωγή δίνεται έμφαση σε έργα σύγχρονης γραφής, πρωτότυπα και επίκαιρα, δίνοντας προτεραιότητα στο ελληνικό ρεπερτόριο.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας με τις παραγωγές του στην χειμερινή περίοδο, προσελκύει, προσφέροντας θέατρο ποιότητας στους θεατές. Ενώ πάνω από 20.000 θεατές παρακολουθούν τους μήνες του καλοκαιριού τις παραστάσεις που φιλοξενούνται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Φιλίππων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο