Γνωρίστε μας

Καλλιτεχνικος Διευθυντης

ΕΥΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ- ΒΑΜΒΑΚΑ

Η Εύα Οικονόμου-Βαμβακά είναι σκηνοθέτης, συγγραφέας και ηθοποιός. Από το Δεκέμβριο του 2022 είναι Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας και του Φεστιβάλ Φιλίππων.

Απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών- Τμήμα Νομικής (λήψη πτυχίου και λήψη δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων- Κοινωνιολογία Δίκαιου και Αστικό Δίκαιο) και της FAMU International (SUMMER FILMMAKING INITIATION CAMPUS 2020).

 

Δουλεύει σαν ηθοποιός από το 2007, έχοντας συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα θέατρα της χώρας (Εθνικό Θέατρο, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Στέγη- Ίδρυμα Ωνάση, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Θέατρο Πόρτα, κα).

 

Από το 2018 εργάζεται κυρίως ως σεναριογράφος (θέατρο και διαφήμιση) και σκηνοθέτης θεάτρου συνεργαζόμενη με μεγάλους οργανισμούς της Ελλάδας (Φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσου, Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, ΔΗ.ΘΕ.ΠΕΙ, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών) και του Εξωτερικού (Nuovo Teatro Sanita, Napples, Italy  Paisaje Público, Santiago, Chile). Ειδικά το έργο της #Miameraxwris έχει ανέβει μετά από τη δική της σκηνοθεσία, από πολλές άλλες ομάδες σε Ελλάδα και Κύπρο, παίρνοντας μέρος, σε διάφορα Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου.

Την περίοδο 2016 – 2022 άνηκε στο στο διδακτικό προσωπικό της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης, διδάσκοντας αρχές σωματικού θεάτρου ενώ το διάστημα 2019-2022

δίδαξε θεατρική αγωγή και αρχές σωματικού θεάτρου στην ομάδα εξαρτημένων εφήβων του ΚΕΘΕΑ.

Από το 2020 είναι επίσης μέλος του ομάδας του International Network Of Documentary Theatre.

Μετάβαση στο περιεχόμενο