Δωρεάν διαδικτυακές παραστάσεις

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

Η νέα δράση του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Θέατρο από «το σπίτι μας»

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, ανταποκρινόμενο στις συνθήκες των καιρών, ξεκινάει νέες δράσεις. Δράσεις από το «σπίτι του». Και σπίτι του δεν μπορεί παρά να είναι οι μεγάλοι συγγραφείς του θεάτρου.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Youtube και μείνετε ενημερωμένοι.

«Θαυμάσιοι άνθρωποι»

6  Μικρές χιουμοριστικές ιστορίες

 

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας μένει «στο σπίτι του» και βρίσκει την ευκαιρία – κρατώντας πάντα τις αποστάσεις – να παρουσιάσει (στο κανάλι του στο YouTube)  6 μικρά χιουμοριστικά κείμενα του Άντον Τσέχοφ, με τον τίτλο «Θαυμάσιοι άνθρωποι», τίτλο που «κλέψαμε» από μια επιστολή του προς την αδελφή του, Μαρία Τσέχοβα, «…Ύστερα απ’ το τσάι, συνεχίζω το γράμμα αυτό, που το είχα αφήσει γιατί ήρθε ο πάρεδρος, ο τύπος είναι ένα  κράμα Νοζντριόφ, Χλεστακόφ*  και σκύλου. Μεθύστακας, παραλυμένος, ψεύτης, εκβιαστής, παραμυθάς, τελικά θαυμάσιος άνθρωπος…».

Με τα κείμενά του, με τις μικρές αυτές ιστορίες, ο Άντον Τσέχοφ καυτηριάζει μικροαστικές συνήθειες, επαγγελματικές κάστες, λαϊκές δυσειδαιμονίες, την κατάχρηση της εξουσίας, τη λογοκρισία και χίλια δυο άλλα μικρά και περίεργα, ενώ ταυτόχρονα δεν ξεχνά να γράφει και να νοσταλγεί την ανθρώπινη αθωότητα.

Οι προβολές θα ξεκινήσουν Κυριακή 31 Μαϊου  στις 21:00 και το κάθε βίντεο θα παραμένει διαθέσιμο στο κανάλι μας για τρεις ημέρες .

Σκηνοθετική επιμέλεια: Κατερίνα Συμεωνίδου

Εικαστική επιμέλεια: Ανδρέας Γεωργιάδης

Βίντεο – Μοντάζ: Βασίλης Σόλας

Επιμέλεια-Σύνθεση κειμένων: Θοδωρής Γκόνης

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ναταλία-Άννα Βασιλέκα, Δημήτης Κοντός, Εύα Οικονόμου-Βαμβακά, Παύλος Σταυρόπουλος, Κατερίνα Συμεωνίδου, Στεφανία Χονδράκη

*Λογοτεχνικοί ήρωες  του Γκόγκολ.

Προς τον κύριο Φράνκλιν Α. Φορντ, 27/12/67

Διαθέσιμη στο κανάλι μας από σήμερα στις 18:00 και για 48 ώρες, η Παράσταση ||Προς τον κύριο Φράνκλιν Α. Φορντ, 27/12/67||, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, που το 2016 “άνοιξε” θεατρικά το Οικόπεδο Κρέηκαι προβάλλει τη θέση του Γιώργου Σεφέρη στις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις της εποχής του, μέσα από τα ημερολόγια και την αλληλογραφία του.

Η παράσταση ξεκινά με ένα όχι. Μια άρνηση. Ένα – όχι και τόσο γνωστό – γράμμα του Σεφέρη, απάντηση στον Κοσμήτορα της Σχολής Τεχνών κι Επιστημών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Φράνκλιν Α. Φορντ, όπου αρνείται να αποδεχτεί έναν ετήσιο διορισμό ως καθηγητής της ποιήσεως της έδρας Charles Eliot Norton για το ακαδημαϊκό έτος 1969-1970 με μισθό 28.000 δολάρια.

Το βίντεο θα αρχίσει να προβάλλεται στις 18:00 και θα παραμείνει στο κανάλι για 48 ώρες.

https://www.youtube.com/channel/UCwGMMM_bTBY-KMbnHeyQ2Ww

Δραματουργική επεξεργασία – κείμενο παράστασης: Θοδωρής Γκόνης & Ελένη Στρούλια

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης

Σκηνικά-κοστούμια: Ελένη Στρούλια

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Μουσική επιμέλεια: Αλέξανδρος Γκόνης

Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Συμεωνίδου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ναταλία-Άννα Βασιλέκα, Δημήτρης Κοντός, Εύα Οικονόμου-Βαμβακά, Παύλος Σταυρόπουλος

Στην παράσταση συμμετέχει ο χορευτής Δημήτρης Σωτηρίου

Φωτογραφίες: Μαρία Καλογιώργη

Η παράσταση ανέβηκε στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων, 22 & 23/8/2016 στο Οικόπεδο Κρέη στην Καβάλα, και παρουσιάστηκε ξανά – με αλλαγές στη διανομή – στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 31/3 & 1/4/2017.

ΒΑΡΔΑ ΜΠΕΝΕ – ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΘΕΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ

Οι διαδικτυακές προβολές παραστάσεων συνεχίζονται μέσα από το επίσημο κανάλι μας στο YouTube

https://www.youtube.com/channel/UCwGMMM_bTBY-KMbnHeyQ2Ww?view_as=subscriber

Δευτέρα σήμερα, 11/5, και άλλη μία παράσταση θα είναι διαθέσιμη στο κανάλι μας, από τις 18:00 και για 48 ώρες. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την sold-out παραγωγή του 61ου και 62ου Φεστιβάλ Φιλίππων, «Βάρδα Μπένε – Μια ιστορία που μάλλον δε θέλεις να ακούσεις», μια παράσταση για τα ψαροκάικα της Καβάλας και την ιστορία τους που τρεμοσβήνει, που άνοιξε για πρώτη φορά θεατρικά τις παλιές αποθήκες του Καρνάγιου Καβάλας. 

Παρουσιάστηκε – με διπλές παραστάσεις – στις 8 & 9/8/2018 και 29-31/7/2019

Δραματουργική επεξεργασία/ Κείμενο παράστασης: Εύα Οικονόμου-Βαμβακά

Συλλογή υλικού/Έρευνα: Κυριακή Μακέδου, Εύα Οικονόμου-Βαμβακά

Σκηνοθεσία: Εύα Οικονόμου-Βαμβακά

Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Σορώτος

Σχεδιασμός φωτισμών: Βασίλης Αποστολάτος

Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Συμεωνίδου

Παίζουν: Κυριακή Μακέδου, Εύα Οικονόμου-Βαμβακά, Παύλος Σταυρόπουλος, Κατερίνα Συμεωνίδου

Στην παράσταση ακούγεται η φωνή του Θοδωρή Γκόνη

ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΣΤΟΥ
του Μιχάλη Αγγελίδη
Από σήμερα στις 18:00 η παράσταση είναι διαθέσιμη στο κανάλι μας στο YouTube καθώς και στο επίσημο site μας, για 48 ώρες!
 
Περισσότεροι από 7.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει ως τώρα τις διαδικτυακές παραστάσεις μας «μένοντας σπίτι»! Ευχαριστούμε για την θερμή ανταπόκριση και συνεχίζουμε την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Μαϊου με την παράσταση του Μιχάλη Αγγελίδη ||Στην αναζήτηση του θαυμαστού||.
Φανταστείτε ένα καινούργιο, ιδιότυπο στρατόπεδο. Ένα στρατόπεδο διαφορετικής φύσης και σκοπού, αφιερωμένο στην αναζήτηση του θαυμαστού. Τα μέλη του στρατοπέδου, με αφορμή την διαδικασία της αναζήτησης αυτής, εμπλέκονται σε μια σειρά δράσεων που εμπεριέχουν και απαιτούν ταυτόχρονα, συγκέντρωση, σωματική εργασία, πνευματική εγρήγορση και έντονη συναισθηματική διάδραση. Η αλληλουχία των παραπάνω δράσεων, ανεπτυγμένη σε τρεις θεματικές, συνθέτει τον καμβά του σκηνικού γεγονότος.
Η παράσταση, που παίχτηκε 4 & 5/3/2017 στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, θα είναι διαθέσιμη στο κανάλι μας στο YouTube από τις 4/5 στις 18:00 και για 48 ώρες!
Σύλληψη/σκηνοθεσία/ επιμέλεια σκηνικού χώρου: Μιχάλης Αγγελίδης
Ensemble: Γεωργία Βιολιτζή, Κατερίνα Ηλιάδου, Κατερίνα Μαραγκού, Άγης Νικολής, Γεωργία Πέτσου, Μίνος Ρακιτζής, Κατερίνα Συμεωνίδου, Νατάσα Σταύρακα

Οδυσσέας ο ήρωας της καρτερίας

Πιστοί στο ραντεβού μας, την ερχόμενη Δευτέρα 27 Απριλίου ανοίγουμε το αρχείο μας με άλλη μία παράσταση.
||Οδυσσέας, ο ήρωας της καρτερίας|| με τον Άρη Λεμπεσόπουλο στον ρόλο του Οδυσσέα, του ποιητή και του ραψωδού, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη.
Η παράσταση που αρκετοί θεατές δεν «πρόλαβαν» να δουν το περασμένο καλοκαίρι στο Καρνάγιο της Καβάλας, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν στο YouTube, από 27/4 στις 18:00 και για 48 ώρες!

 

«Ίσως έχει έρθει η στιγμή να δούμε τον Αρη Λεμπεσόπουλο σε πολύ μεγάλους ρόλους. Ορμητικός, ευαίσθητος ραψωδός, εφευρετικός στην ερμηνεία του, μας καθήλωσε για μιάμιση ώρα σε έναν απίστευτα απαιτητικό μονόλογο».
Κυριακή Μπεϊόγλου

«Αυτός ο «Οδυσσέας», ο ήρωας της καρτερίας, έτσι όπως τον «στήνει» στο Καρνάγιο το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Φιλίππων, είναι ένα αλληγορικό ταξίδι αυτογνωσίας κι η παράσταση μάς καλεί να ξεπεράσουμε τις «σειρήνες» του φαινομενικού κόσμου της ύλης και να λύσουμε τα δεσμά που μας τυλίγει ένας κόσμος εγωκεντρικός, γεμάτος φοβίες, πάθη, και εξαρτήσεις».
Παύλος Λεμοντζής

«…ο Θοδωρής Γκόνης, σκηνοθέτησε εξαιρετικά τον «Οδυσσέα, τον ήρωα της καρτερίας» Άρη Λεμπεσόπουλο στο νησί των Φαιάκων της Καβάλας, το Καρνάγιο, στο πλαίσιο του 62ου Φεστιβάλ Φιλίππων, σε μια παράσταση κινούνταν ανάμεσα στο αρχαίο δράμα και σε μια λυτρωτική περιπέτεια. Τα υποβλητικά σκηνικά και η μουσική επιμέλεια του Ανδρέα Γεωργιάδη, τα κοστούμια της Ματίνας Μέγκλα, οι φωτισμοί του Τάσου Παλαιορούτα και η παρουσία της Θεοδώρας Κυριακίδου ήταν ο αέρας που έσπρωχνε των Οδυσσέα προς την Ιθάκη, με τον Δημήτρη Σωτηρίου να δίνει μια αέναη κίνηση σε έναν εξαιρετικό Άρη Λεμπεσόπουλο, ο οποίος ενσάρκωσε έναν ρόλο δύσκολο και πρωτόγνωρο, παίζοντας ανάμεσα στην πλανεύτρα θάλασσα και στη ψεύτικη σιγουριά της στεριάς και βγαίνοντας τελικά αλώβητος, ακέραιος και λυτρωμένος».
Θανάσης Σοφιανός

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης
Κείμενο παράστασης: Κατερίνα Συμεωνίδου
Σκηνικά – Μουσική επιμέλεια: Ανδρέας Γεωργιάδης
Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα
Κίνηση: Δημήτρης Σωτηρίου
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Βοηθός σκηνοθέτη: Εύα Οικονόμου-Βαμβακά
Ερμηνεία: Άρης Λεμπεσόπουλος
Αφήγηση: Εύα Οικονόμου Βαμβακά και Δημήτρης Σωτηρίου
Συμμετέχουν: η Θεοδώρα Κυριακίδου και η Χορωδία Προ-Νόμιον υπό τη διεύθυνση του Κώστα Κατιώνη

Η παράσταση είναι συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας με το 62ο Φεστιβάλ Φιλίππων και παρουσιάστηκε 19-21 Αυγούστου 2019 στο Καρνάγιο Καβάλας.

Φωτογραφίες: Λίλα Σωτηρίου – Μαρία Καλογιώργη
Βίντεο παράστασης: Ζήσης Μανδηλιώτης

Θοδωρής Γκόνης Ανδρέας Γεωργιάδης Matina Megla Dimitris Sotiriou Eva Oikonomou-Vamvaka

Ο Οδυσσέας, ο ήρωας της καρτερίας έρχεται να αφηγηθεί ξανά τις περιπέτειες του, αυτή τη φορά στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!
Η παράσταση του 62ου Φεστιβάλ Φιλίππων, με τον Άρη Λεμπεσόπουλο, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, θα είναι διαθέσιμη από σήμερα στις 18:00 και για 48 ώρες!

Μένουμε σπίτι βλέποντας θέατρο!

Η Οδός Πολυδούρη, ο θεατρικός μονόλογος της Ρούλας Γεωργακοπούλου που “χάρισε” στην Ιωάννα Παππά το βραβείο Μελίνα Μερκούρη.

———————————————————————————————————-

Η Οδός Πολυδούρη, ο θεατρικός μονόλογος της Ρούλας Γεωργακοπούλου που “χάρισε” στην Ιωάννα Παππά το βραβείο Μελίνα Μερκούρη.

Από τις 6 Απριλίου έως και τις 25 Μαΐου, κάθε Δευτέρα στις 6 το απόγευμα και για 48 ώρες είναι διαθέσιμη μια διαφορετική παράσταση από το αρχείο μας, στο κανάλι ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΒΑΛΑΣ

———————————————————————————————————-

Η αρχή έγινε στις 6/4 με την προβολή της «συνέντευξης» του Γιώργου Σεφέρη – Χορηγού Αισιοδοξίας στη Μαρία Χούκλη, με τίτλο «Καλησπέρα σας, κύριε Σεφέρη», θεατρικό αναλόγιο που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων (9/8/2016) στον Φάρο της Καβάλας, καθώς και στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά (2/4/2017).

Σκηνοθετική επιμέλεια: Θοδωρής Γκόνης

Σύνθεση κειμένου-Ερμηνεία: Μαρία Χούκλη

Ο ποιητής Δημήτρης Δασκαλόπουλος και μελετητής του έργου του «δανείζει» τη φωνή του στον Γιώργο Σεφέρη.

———————————————————————————————————-

Δεύτερη παράσταση που προβλήθηκε διαδικτυακά, το διήμερο 13-15 Απριλίου, «Η Βιογραφία του Πατρογονικού», το θεατρικό ανέβασμα του βιβλίου της Μάγκυς Κριθαρέλλη για την ιστορία ενός σπιτιού, την ιστορία μιας πόλης, την ιστορία της Καβάλας.

Η παράσταση παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Καβάλα 27/4-6/5 & 13/10-11/11/2018  (Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου), 7-9/12 στη Θεσσαλονίκη (Θέατρο Αυλαία) και 11 & 12/1/2019 στην Αθήνα (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης).

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης

Κείμενο παράστασης: Πάνος Δεληνικόπουλος, Κατερίνα Λιάτσου, Θοδωρής Γκόνης Σκηνικά/Κοστούμια: Ανδρέας Γεωργιάδης

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Κατασκευή σκηνικού: Γιώργος Μαστοράκης, Γιάννης Σταυρίδης

Χορογραφία: Σαββίνα Νταλταγιάννη

Ειδικός συνεργάτης: Στράτος Καλαφάτης

Βοηθοί σκηνοθέτη: Μιχάλης Αγγελίδης, Κατερίνα Συμεωνίδου

Χειρισμός ήχου παράστασης: Κωνσταντίνος Γαρουφαλίδης

Χειρισμός κονσόλας φωτισμών: Γιώργος Τριανταφυλλίδης

Διανομή: Ελένη Μαβίδου, Παύλος Σταυρόπουλος

Συμμετέχουν οι μικρές: Κατερίνα Σεμερτζίδη (Καβάλα) Αλκινόη Μαβίδου (Θεσσαλονίκη) Δάφνη Αμοριανού (Αθήνα).

———————————————————————————————————-

Οι διαδικτυακές προβολές συνεχίστηκαν τη Δευτέρα του Πάσχα, 20 Απριλίου, με την συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας – Θέατρο Ακροπόλ, «Οδός Πολυδούρη», τον πολυφωνικό μονόλογο της Ρούλας Γεωργακοπούλου για την ποιήτρια Μαρία Πολυδούρη.

Για την ερμηνεία της στην παράσταση η Ιωάννα Παππά κέρδισε το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» 2016.

Κείμενο: Ρούλα Γεωργακοπούλου (Υποψήφια για το Βραβείο «ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ 2014» δραματουργίας ελληνικού έργου)

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης

Σκηνικά- Κοστούμια: Ελένη Στρούλια

Μουσική: Αλέξανδρος Γκόνης

Χορογραφία: Χριστίνα Σουγιουλτζή

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Βοηθός σκηνοθέτη: Ζωή Δρακοπούλου

Ερμηνεία: Ιωάννα Παππά

https://www.youtube.com/watch?v=yiujDAYtZow

———————————————————————————————————-

Στις 27 Απριλίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει online την συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας με το 62ο Φεστιβάλ Φιλίππων, «Οδυσσέας, ο ήρωας της καρτερίας», παράσταση που πραγματοποιήθηκε μέσα στη θάλασσα, στο Καρνάγιο της πόλης, 19-21 Αυγούστου 2019, με πρωταγωνιστή τον Άρη Λεμπεσόπουλο.

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης

Κείμενο παράστασης: Κατερίνα Συμεωνίδου

Σκηνικά – Μουσική επιμέλεια: Ανδρέας Γεωργιάδης

Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα

Κίνηση: Δημήτρης Σωτηρίου

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Βοηθός σκηνοθέτη: Εύα Οικονόμου-Βαμβακά

Ερμηνεία: Άρης Λεμπεσόπουλος

Αφήγηση: Εύα Οικονόμου Βαμβακά και Δημήτρης Σωτηρίου

Συμμετέχουν: η Θεοδώρα Κυριακίδου και η Χορωδία Προ-Νόμιον υπό τη διεύθυνση του Κώστα Κατιώνη

https://www.youtube.com/watch?v=xeUtvv9b8jM

———————————————————————————————————-

Επόμενη διαθέσιμη παραγωγή στο κανάλι μας, στις 4 Μαΐου, «Στην αναζήτηση του θαυμαστού», ένα ιδιαίτερο project του Μιχάλη Αγγελίδη που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου το 2017. Με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη μια ομάδα απλών ανθρώπων εργάστηκε για ένα μήνα πάνω σε μια προσχεδιασμένη σκηνική σύνθεση, το αποτέλεσμα της οποίας παρουσιάστηκε σε μορφή παράστασης στις 4 & 5 Μαρτίου της ίδιας χρονιάς.

Σύλληψη/σκηνοθεσία/επιμέλεια σκηνικού χώρου: Μιχάλης Αγγελίδης

Ensemble: Γεωργία Βιολιτζή, Κατερίνα Ηλιάδου, Κατερίνα Μαραγκού, Άγης Νικολής, Γεωργία Πέτσου, Μίνος Ρακιτζής, Κατερίνα Συμεωνίδου, Νατάσα Σταύρακα

https://www.youtube.com/watch?v=SV3F3ix4_4A

———————————————————————————————————-

Στις 11 Μαΐου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την sold-out παραγωγή του 61ου και 62ου Φεστιβάλ Φιλίππων, «Βάρδα Μπένε – Μια ιστορία που μάλλον δε θέλεις να ακούσεις», μια παράσταση για τα ψαροκάικα της Καβάλας και την ιστορία τους που τρεμοσβήνει, που άνοιξε για πρώτη φορά θεατρικά τις παλιές αποθήκες του Καρνάγιου Καβάλας. Παρουσιάστηκε στις 8 & 9/8/2018 και 29-31/7/2019

Δραματουργική επεξεργασία/ Κείμενο παράστασης: Εύα Οικονόμου-Βαμβακά

Συλλογή υλικού/Έρευνα: Κυριακή Μακέδου, Εύα Οικονόμου-Βαμβακά

Σκηνοθεσία: Εύα Οικονόμου-Βαμβακά

Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Σορώτος

Σχεδιασμός φωτισμών: Βασίλης Αποστολάτος

Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Συμεωνίδου

Παίζουν: Κυριακή Μακέδου, Εύα Οικονόμου-Βαμβακά, Παύλος Σταυρόπουλος, Κατερίνα Συμεωνίδου

Στην παράσταση ακούγεται η φωνή του Θοδωρή Γκόνη

https://youtu.be/akuQSE38cQY

———————————————————————————————————-

Έβδομη παράσταση που θα προσφερθεί για δωρεάν προβολή στο YouTube, στις 18 Μαΐου θα είναι η συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ με το 59ο Φεστιβάλ Φιλίππων, «Προς τον κύριο Φράνκλιν Α. Φορντ, 27/12/67», παράσταση που «σύστησε» για πρώτη φορά στο κοινό της Καβάλας το Οικόπεδο Κρέη και προβάλει τη θέση του Γιώργου Σεφέρη στις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις της εποχής του, μέσα από τα ημερολόγια και την αλληλογραφία του.

Η παράσταση ανέβηκε στην Καβάλα στις 22 & 23/8/2016 στο Οικόπεδο Κρέη, και παρουσιάστηκε ξανά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 31/3 & 1/4/2017.

Δραματουργική επεξεργασία – κείμενο παράστασης: Θοδωρής Γκόνης & Ελένη Στρούλια

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης

Σκηνικά-κοστούμια: Ελένη Στρούλια

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Μουσική επιμέλεια: Αλέξανδρος Γκόνης

Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Συμεωνίδου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ναταλία-Άννα Βασιλέκα, Δημήτρης Κοντός, Εύα Οικονόμου-Βαμβακά, Παύλος Σταυρόπουλος

Στην παράσταση συμμετέχει ο χορευτής Δημήτρης Σωτηρίου

https://www.youtube.com/watch?v=J-0Rkhi1gEY

———————————————————————————————————-

Ο κύκλος των διαδικτυακών προβολών κλείνει στις 25 Μαΐου με ένα σπάνιο ντοκουμέντο του Φεστιβάλ Φιλίππων 2009. Ο μεγάλος ποιητής και πεζογράφος, Μάνος Ελευθερίου, για πρώτη φορά πάνω στη σκηνή, αφηγείται ο ίδιος, σε μορφή θεατρικού αναλογίου, τον ανέκδοτο – ως τότε – θεατρικό του μονόλογο «Ο γέρος χορευτής», στον ατμοσφαιρικό χώρο της Παλιάς Μουσικής στην Καβάλα (20/7/09).

https://www.youtube.com/watch?v=ADFatieVZn0

Επιπλέον, το ΔΗΠΕΘΕ προχωρά στη δημιουργία μικρών ολιγόλεπτων βίντεο μουσικής και λόγου, σε διάφορα μέρη της πόλης – τηρώντας πάντα τα μέτρα και τις αποστάσεις ασφαλείας, στα οποία θα συμμετέχουν ηθοποιοί και καλλιτέχνες που ζουν στην Καβάλα. Τα βίντεο θα προβάλλονται επίσης δωρεάν στο κανάλι του ΔΗΠΕΘΕ, ανάμεσα στις παραστάσεις αρχείου.

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

Videos εκδηλώσεων πάντα διαθέσιμα στα πλαίσια του #menoume_spiti

Skip to content