Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας πρωτοπορεί για άλλη μια φορά και παρουσιάζει για την περίοδο 19 Μαρτίου έως 6 Απριλίου 2012 μια πρωτότυπη παράσταση για μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου.

Το Εφηβικό Θέατρο είναι ένας φρέσκος θεσμός στην Ελλάδα, που συνδυάζει τη θεατρική πράξη και τη νέα παιδαγωγική. Τη διασκευή και τη σκηνοθεσία έκανε η σκηνοθέτης και θεατροπαιδαγωγός Τζωρτζίνα Κακουδάκη.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

Πρόκειται για την παράσταση, Όρνιθες του Αριστοφάνη, ένα κείμενο οικείο και ελληνικό που διδάσκονται οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η θεματική του έργου εμπλουτίζει τη φαντασία και διευρύνει τους σύγχρονους πολιτικούς και περιβαλλοντολογικούς προβληματισμούς : πώς αντιλαμβανόμαστε την κοινωνία γύρω μας, τί μπορούμε να προτείνουμε για να την κάνουμε καλύτερη, πώς η ουτοπία μιας καλύτερης Πολιτείας μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητά μας.

Είναι μια σκηνική πράξη που μπορεί να διευρύνει την πολιτική σκέψη : ο Αριστοφάνης προτείνοντας μια ουτοπία, τη Νεφελοκοκκυγία μας φέρνει αντιμέτωπους στο «εδώ και τώρα» της σκηνής, για να φανταστούμε μια καλύτερη κοινωνία και να σκεφτούμε από κοινού πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την παρούσα.

Στόχος είναι οι Όρνιθες να «μεταφέρουν» τα πολιτικά, ηθικά, μεταφυσικά, περιβαλλοντολογικά θέματα του έργου του Αριστοφάνη στα μέτρα της σημερινής πραγματικότητας με το συνδυασμό τριών βασικών αιτημάτων του σύγχρονου σχολείου : την αισθητική απόλαυση, την ψυχαγωγία και την διαθεματική βιωματική παιδαγωγική.

Η παράσταση θα παίζεται τις καθημερινές στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα συνοδεύεται από ένα θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα για τους μαθητές.

Δεν απαιτούνται θεατρική σκηνή, κονσόλες ήχου και ειδικά φώτα. Αντίθετα έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να παίζεται σε οποιονδήποτε χώρο μέσα στα σχολεία, σε φυσικό φωτισμό, με ζωντανή μουσική και με μια σκηνογραφία που δημιουργείται από τους ηθοποιούς κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Η συνολική αυτή θεατρική εμπειρία κρατάει 2 ώρες (75 λεπτά η παράσταση και 45 το θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα που ακολουθεί) και έχει την δυνατότητα να παιχτεί σε μεσαίες (50 – 60 άτομα) ομάδες εφήβων αλλά και σε μεγάλες ομάδες (έως και 300 άτομα).

Αριστοφάνη – Όρνιθες

Μια rock παράσταση για εφήβους (και όχι μόνο!…)

Σκηνοθεσία – Διασκευή : Τζωρτζίνα Κακουδάκη

Χορογραφία : Πατρίσια Απέργη

Κοστούμια : Δήμητρα Λιάκουρα

Σκηνική Επιμέλεια : Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Μουσική Σύνθεση : Σπύρος Πανταζής

Βοηθός Σκηνοθέτη/Φωτογραφίες : Αριστέα Σταφυλαράκη

Διδασκαλία κρουστών : Λαμπρίνα Αρβανιτίδου

Θεατροπαιδαγωγικό Υλικό : Ηρώ Ποταμούση, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Ζωή Λυμπεροπούλου

Παίζουν : Απόστολος Κουτσιανικούλης, Ελένη Κουτσιούμπα, Γιώργος Ματαράγκας, Πάνος Τοψίδης

[Στη σκηνή θα παίζεται ζωντανή μουσική]

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 5 ευρώ ανά θεατή.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

Ανανέωση Ασφαλίστρων

Ανανέωση Ασφαλίστρων Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας ενημερώνει, ότι πρόκειται να ανανεώσει την ετήσια σύμβαση ασφαλίστρων, που αφορούν την κάλυψη οχήματός που διαθέτει. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας, μέχρι την Τετάρτη…

Read more

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΔHMOTIKΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ KABAΛAΣ (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΑΒΑΛΑΣ) ΦΙΛΙΠΠΟΥ 4, Τ.Κ.652 01–ΤΗΛ. 2510/220876-7, FAX 220878 e-mail: thkavala@otenet.gr Καβάλα 15/07/2020 Αριθμ. Πρωτ.: 206 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ SECURITY ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ…

Read more

Αναβολή παράστασης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας ανακοινώνει την προσωρινή αναβολή της πρεμιέρας του έργου του Τένεσσι Ουίλλιαμς «Γυάλινος κόσμος» που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 21 Μαρτίου, για την προστασία όλων μας.  Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε…

Read more

Αναβολή παραστάσεων

Αναβολή παραστάσεων Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας μετά την απόφαση του Δήμου Καβάλας για την αναβολή όλων των προγραμματισμένων πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν σε κλειστούς χώρους, μέχρι τις 20 Μαρτίου 2020, λόγω των…

Read more

Ολοκλήρωση Φεστιβάλ

Με την ολοκλήρωση του 62ου Φεστιβάλ Φιλίππων, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν και φέτος στη μεγάλη επιτυχία του. Οι Πρόεδροι, τα Διοικητικά Συμβούλια της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, καθώς και ο…

Read more

Skip to content